02-06-2012

Vrijdag 1 juni 2012: . plus minus 18.30 u Locatie Tussenverdieping IDFXpand
Werkperiode Anne van der Sligte: dag 4.
Project met studenten AKV St. Joost Autonoom Beeldende Kunst 3e jaars periode mei, juni, juli 2012
wordt mogelijk gemaakt door Stichting Idee-fixe [Org./Coord. Marijke Hooghwinkel & Adriaan Muller]


Anne van der Slgte bij IDFX op de Tussenverdieping. Foto: Marijke Hooghwinkel.

29-05-2012

Anne van der Sligte de 1e dag op haar nieuwe tijdelijk werkplek. Foto: Marijke Hooghwinke

STUDENTEN BIJ EXPO@IDFX VAN MEI T/M JULI 2012:
 Presentatie ANNE VAN DER SLIGTE 13.6 t/m 17.6

OPENING WOENSDAG 13.6 20.00 U
Markendaalseweg 36 4811 kc Breda
vanaf 13 juni t/m zo elke dag van 14. u tot 18. u als tentoonstelling te bezoeken


De 2e periode gaat vanaf vandaag, dinsdag 29 mei, van start, met Anne van der Sligte:
tot en met 17 juni is de tussenverdieping van het IDFXpand  de werkplek van deze student AKV St. Joost beeldende kunst 3e jaars. Zij stelt zichzelf de vraag ‘hoe is het om te leven’. Vanuit verschillende media onderzoekt zij dit in haar werk. Met een autobiografische werkwijze gebruikt ze zo goed als alle media o.a. film, tekening, tekst, fotografie en sculptuur. Voor IDFX zal ze onderzoeken wat innerlijke strijd en innerlijke overgave betekenen.

PRESENTATIE
Woensdag 13.6  t/m zondag 17.6.2012
Te bezoeken van 14.u tot 18.u

FENSTER#4 PODIUM@IDFX
Tijdens deze werkperiode is de tussenverdieping ook het podium voor performance, geluid en muziek. Performance-acts o.a. door Max van den Hout, Steph Byrne, Eduard Breuking en geluidskunstenaar Jeroen Holthuis zal optreden.. FENSTER wordt georganiseerd ism Julian Edwardes. Aparte informatie hierover volgt.

OVER DIT PROJECT

IDFX heeft de ruimte op de tussenverdieping van haar pand opengesteld voor 4 studenten van AKV St. Joost, beeldende kunst 3e jaars, om in een afgebakende periode een project te realiseren. Dit kan resulteren  in een tentoonstelling, installatie en/of de uitvoering van performance-acts e.a..
De betreffende studenten zijn: Eduard Breuking, Anne van der Sligte, Eva Schalkwijk en Max van den Hout.

VORIGE KUNSTENAAR

De afgelopen periode, dinsdag 8.mei t/m zondag 27 mei  was het aan Eduard Breuking om bij EXPO@IDFX in dit kader een project te realiseren. In zijn werk reageerde hij op de alledaagse menselijke situaties, zoals houdingen van personen in allerlei situaties. Hiervoor plukte hij letterlijk mensen van de straat, registreerde met  fotografie,  maakte sculpturen en voerde performances uit naar aanleiding van wat hem intrigeerde in die persoon. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een tentoonstelling.

Volgende presentaties:
-  4.7 t/m 8.7 [werkperiode 19.6 t/m 3.7] Eva Schalkwijk
- 25.7 t/m 29.7 [werkperiode 10.7 t/m 24.7] Max v.d. Hout


Dit project is een initiatief van Stichting Idee-fixe in samenwerking met AKV St. Joost.
Locatie: de tussenverdieping van het IDFXpand aan de Markendaalseweg 36 Breda.
Meer informatie via e: marijke@idfx.nl en op de website: www.idfx.nl
Volg IDFX ook via Facebook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

OVER IDFX:
IDFX is een ideƫle stichting die zich ten doel stelt film, performance en kunst onder de aandacht te brengen van een groter publiek. Primair wil de stichting dit bereiken door als intermediair te fungeren tussen publiek en kunstenaars. Door het ontwikkelen van verschillende nieuwe podia heeft IDFX bewezen haar doelstelling te kunnen verwezenlijken.
IDFX is actief met veel verschillende soorten projecten, van eenmalige festivals tot kleine exposities en acties in de openbare ruimte. De activiteiten van IDFX omvatten verschillende disciplines en uitingen, maar ze (IDFX) zoekt altijd het grensgebied op. De focus ligt op het alternatieve, de underground en het grijze gebied van kunst, film & geluid die bij het IDFX keurmerk passen.

Visie IDFX
Wij zijn er van overtuigd dat over de gehele wereld film en kunst producties gemaakt worden die absoluut de moeite waard zijn maar door hun aard, budgettair, cultureel of anderszins, door slechts een klein publiek bekeken kunnen worden. Het is de overtuiging van de stichting dat het noodzakelijk is een groter publiek voor deze vaak niet-conventionele en experimentele kunst te interesseren en daarmee vervlakking van het culturele aanbod tegen te gaan.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------