04-11-2011

Cultuurnacht bij Stichting Idee Fixe verwacht op 20 januari 2012

GEVARIEERD PODIUM MET PERFORMANCE ACTS EN INLOOPBIOSCOOP MET BUTFF-SHORTS E.M.

'De Poezenfabriek'
  • . Danny van der Laan, 'De Poezenfabriek' 
  • . Juul Paalvast, fotofraaf, 'Blootgewoon'
  • . Peter Lauwerijssen, 'De kleren van de Keizer'
  • . Miranda Kronenberg, woord-performance
  • . Tamara Tebbe, accordeon
  • .
Tijdens deze cultuurnacht loopt er een tentoonstelling van Juul Paalvast met fotografisch werk. Thema: 'mannelijk naakt'. Verdere informatie over de andere kunstenaars die dan optreden volgt zo snel mogelijk. Een en ander is nog in onderhandeling. Maar verwacht prikkelende magische voorstellingen en andere declamaties.  Programma begint vanaf 19.30 u tot 02.00 u, doorlopend mee te maken.

Locatie: IDFXpand, Markendaalseweg 36, 4811 kc Breda. Informatie via: wattsup@ziggo.nl . En natuurlijk via de website van Cultuurnacht: www. cultuurnacht en via www.idfx.nl

Coordinatie/organisatie: Marijke Hooghwinkel [Watt's Up Oep] ism IDFX.

Ongesubsidieerd programma met topacts

zondag 6.11.11. 14. u tot 18. u

ENTREE: 5 euro [zie dit als sponsoring]


MET : DE BINDENDE FACTOR

uit het dagboek van een spiegelhol:
een persoonlijke historie van een spiegelaar
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------
DIT WORDT ALLEMAAL GEREGISTREERD DOOR:. Ad Krijnen [o.a. bekend van het streamteam bij Butfilmfestival: www. butff.nl ]. Hij filmt i.d.g.. Martijne Stadhouders, fotograaf, die al bij veel projecten van Watt's Up, Spiegelhol, IDFX, Sonic Terror e.m. alles met fantastische fotografie vastlegde. STRAKS VIA DEZE WEBSITE EN YOUTUBE TE BEKIJKEN.!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

SCHIJN & WEZEN

met: Pieter Vastbinder

als lijdende factor

op glijdende schaal

Poezie, Literatuur, Performance, Filosofie en Muziek. Thema: Schijn&Wezen. Het is het tweede Spiegel_Up podium dat georganiseerd wordt sinds Spiegelhol 2008,.Spiegelhol 2008-2018 is een initiatief van Pieter Vastbinder, filosoof. Elk jaar vinden er in dit kader allerlei kleine en grotere activiteiten plaats, waaronder tentoonstellingen, lezingen, filosofie cafe en meer. Spiegelhol participeert bij diverse organisatie en partijen. En andersom.

Spiegelhol is een nieuw symbool voor de filosofie. “Het biedt een gelegenheid voor volledige reflectie; het biedt ruimte aan ieder die compleet wil reflecteren, zich totaal wil spiegelen, geheel, aan alle zijden gelijktijdig, grenzeloos, oneindig, desnoods permanent.” Aldus een citaat op de website.

In dit geval  onderzoekt SPIEGELHOL  schijn&wezen van de werkelijkheid. Wanneer is iets schijn en wanneer is iets wezenlijk? Hoe verschijnt het wezenlijke? Wat verwezenlijkt de schijn? Zijn schijn en wezen wel te onderscheiden? Waaromheen draait de veronderstelde tegenstelling tussen schijn en wezen? Schijn en wezen horen bij elkaar als vraag en antwoord. Hoe heet de eenheid van schijn&wezen? Met dit gegeven in hun achterhoofd, treden de artiesten op.