24-09-2011

BUTWALK ON EXPO@IDFX

EXPOSITIE MET UNIEKE KOSTUUMONTWERPEN VAN HERMINE WEGGEN BIJ EXPO@IDFX: BUTWALK GOES EXPO!OFFICIELE OPENING MET PERFORMANCE OP VRIJDAGAVOND 20.00 UUR MARKENDAALSEWEG 36 BREDA

Vanaf vrijdag 7 oktober tot en met zondag 23 oktober 2011 vindt er bij EXPO@IDFX, de nieuwe expositieruimte van Stichting Idee Fixe, een tentoonstelling plaats met kostuums ontworpen door Hermine Weggen. Deze kostuums werden bij de BUTWALK tijdens het Butfilmfestival op zaterdagavond 10 september  in een spectaculaire show getoond. De officiele opening vindt plaats op vrijdagavond  7 oktober om 20.00 uur op de 1e verdieping van Markendaalseweg 36 Breda. Naast de gelegenheid om kennis te maken met het voltallige BUTWALK-TEAM en de ontwerpster zelf,, met de mogelijkheid van een hapje en een drankje,  nu speciaal voor deze gelegenheid voorzien van een verrassingsact!

Het thema voor deze  BUT-collectie  werd gebaseerd op Merelgrijs, het tijdstip van schemer waarop de Merels tot leven komen. Merelgrijs is een overgangsfase, waarop verandering niet tegen te houden is. Dingen zijn niet meer wat ze lijken en je weet niet wat ze worden.

Ontwerpster Hermine Weggen, die terugblikt op  haar show merkt nog op: “Door de samenwerking met Marijke Matejczyk (grimage), Jeffrey Kastelijns (Visagie&haar), Steffan de Turck (Muziek) en de modellen, kwamen de kostuums tot leven en werden versterkt in hun beeldende kracht.  Zelfs de weergoden waren voor de  verandering eensgezind en voorzagen ons van een prachtige lichtshow”.

Door de kostuums te exposeren, als sculpturen kun je dezen op een andere manier ervaren. Het worden ‘objecten’. Er zullen ook foto’s van de show tijdens de Butwalk vertoond worden, gemaakt door Martijn Stadhouders en Jacobine Weggen. Vele uren goudeerlijk handwerk en vakmanschap tentoongesteld. Weggen is zo enthousiast over haar succes en de positieve reacties op haar show, dat zij nu al bezig is met de voorbereidingen van een nieuwe collectie die in 2012 tijdens het Butfilmfestival  vertoond gaat worden.

Iedereen is van harte welkom bij de opening van deze spectaculaire opening op vrijdag 7 oktober om 20.00 uur.

Organisatie: Stichting Idee Fixe ism Watt’s Up.
Opening op vrijdag 7 oktober om 20.00 uur, inloop 19.30 u.
Verder te bezoeken van zaterdag 8 oktober tot  en met zondag 23 oktober. Elke donderdag tot en met vrijdag van 14.00 u tot 18.00 u.  
Locatie: Pand Idee Fixe, Markendaalseweg 36, 4811 kc Breda.
Meer informatie: www.idfx.nl .  Heb je vragen, mail dan naar wattsup@ziggo.nl