22-08-2011

THE BUTMAN & THE BUTFREAK

THE BUTMAN & THE BUTFREAK. Interview met de hoofdprogrammeur van het Butfilmfestival.
zesde editie van 7.9 tot en met 11.9.2011.

Butdichters&Performers bij Butfilmfestival

BUTFILMFESTIVAL 7.9. - 11.9. 2011 | BUTDICHTERS & PERFORMERS op het podium en zwervend op het festivalterrein. Bij Butfilmfestival als extra neven programma ook dit jaar dus weer het BUTdichterspodium met poezie en performance in de meest ruime zin van het woord. Zie voor het programma en tijden + locaties van optreden de website van het Butfilmfestival:  www.butff.nl

Met Gelul2000 en de DUOGELULshow [ interactieve B-film met extra's], door REVOLUTIE-TV. Poetry performing loving the rock'n roll, met Luk Paard, dichter en muzikant uit Brussel begeleid door Anita Duif, toetseniste & Francisca French Maybelene, gitaar. De Poetry-show van Viviane Rose, een Try-out. De WOORDVAKKERS met 'ik BUK voor BUT[ton]' als openingsact en de herhaling op het eind van de zaterdagmiddag: dan heeft u nog een keer de gelegenheid te bukken voor BUT[ton]. Sven de Swerts: Rockartiest met enkel woorden hanteert zwartgallige ideeen en waandenkbeelden als normale gedachtegang.

Optredens Buitenpodium op het Binnenplein van de Nieuwe Veste van een aantal toppers uit de dicht- en performancewereld: David Boelee, Josse Kok, Nick J. Swarth, Arnoud Rigter en Renee van Trier met haar act SANDY SAYS UCH.

Zwervende dichters&performers duiken op met korte acts op onverwachte momenten op onverwachte plekken in de straat en op het plein. Monumentaal dichtgeweld door Theo Huijgens, Sigeunerin met Beer uitgevoerd door Theatergrrr, de dichtende krantenjongen brengt de DAILYnews edities aan de man en B.U.D., de Bredase Underground Dichter, heeft op zondagavond zijn debuut. Als afsluiter op het eind van de zondagavond als vanouds het optreden van de Monsterband met speciale bezetting voor deze 6e editie van het festival.

Dit Butdichters&performers podium wordt georganiseerd door Watt's Up, onafhankelijk experimenteel podium, dat projecten realiseert in samenwerking met derden. WU werkte hierin ook samen met De Rebellenclub.