03-09-2011

nieuwsbrief Watt's Up digital Paperworks september 2011

EXPO@IDFX TENTOONSTELLING VAN MARC VAN ELBURG BIJ EXPO@IDFX OPENING ZATERDAG 3 september 16.00 U.   Verder te bezoeken van 4.9 t/m 25.9. 2011.
------------------------------------------------------------------
‘KILL DOCTOR LUCKY’ is de titel van de tentoonstelling  van kunstenaar Marc van Elburg bij EXPO@IDFX aan de Markendaalseweg 36, waarvan de officiële opening plaatsvindt op  zaterdag 3 september om 16.00 u. Idee Fixe presenteert hiermee een veelzijdig kunstenaar. Bij het werk van Marc van Elburg bevind je je als snel in de rauwe turbulente kern van het creatieve proces. Wat is expressie? en wat bepaalt de richting van de pen op het papier? In deze expositie maakt hij gebruik van georganiseerd toeval als een soort van programmeerbare co-auteur. 'Kill dr lucky' is de naam van een bestaand bordspel, een soort omgekeerd Cluedo, maar voor Marc van Elburg is het een intuitief algoritme om tot verraseende oplossingen te komen.

Deze tentoonstelling is ook te bezoeken tijdens het Butfilmfestival en sluit hier ook prima bij aan. EXPO@IDFX, Markendaalseweg 36, 4811 kc Breda. OPENING: zaterdag 3 september om 16.00 uur. Te bezoeken tot en met zondag 25 september 2011, do tot en met zondag 14. u - 18. u. Organisatie: Stichting Idee Fixe. Informatie: www.idfx.nl informatie via e-mail: postbus@idfx.nl

VETTE TIP !!! POETRY EN PERFORMING IN HET VOORPROGRAMMA BIJ MARTIN DEGVILLE::OP ZATERDAG 10 SEPTEMBER VANAF 22.30 U
::
in CAFEETHEATER DE BOULEVARD.:DICHTERS&PERFORMERS BIJ BUTFILMFESTIVAL
------------------------------------------------------------------------------
Tijdens Butfilmfestival 2011 in Breda, optredens van Sven de Swerts, Viviane Rose, Luk Paard en REVOLUTIE-TV, op zaterdagavond 10 september in CafeeTheater de Boulevard. DICHTERS IN HET VOORPROGRAMMA bij Martin Degville: ga er maar aanstaan.

Sven de Swerts, dichter uit Gent, theaterschrijver,acteur en poet. Omschrijft zichzelf als een hongerige wolf, een stormwals, Een rockartiest met enkel woorden. Hanteert zwartgallige ideeën en waandenkbeelden als normale gedachtegang. Hij bijt om 22.30 u de spits af.

Zeker niet te missen: Viviane Rose. Haar derde Poetry show beleeft hier haar Try-out. Zij treedt op in gezelschap van twee muzikanten, Peter van ‘t Veld, piano/keyboard en Thomas roos, gitaar/bas. ‘Eilanden van ons zijn’ is de titel van de gedichten-reeks, die zij gaan vertolken.

Revolutie-TV presenteert de nieuwe gepatenteerde show 'Gelul 2000' op dit podium voorafgaand aan Luk Paard. Ze gaan de vintage voorbij. Een poëtische tijdreis met twee Rotterdamse kakkerlakken onder de bezielende leiding van dr.V2000 en mc Betamax. Deze muzikale, verbale en multimediale tijdreis duurt een half uur. Gelul 2000 is een productie van het Rotterdamse collectief Revolutie.TV. Stand-up poerty door Edwin de Voigt en Menno Smit. Beeld en geluid door Arie de Vroed en Patrick Keehnen.

Luk Paard, virtuoos dichter/schrijver en performer die liever live op het podium bekeken dan gelezen wordt. Voor het optreden tijdens Butfilmfestival laat hij zich begeleiden door Francisca French Maybelene, playing the guitar. Een poetry performer loving the rock’n roll. Zo noemt hij zichzelf. Hij is van overal maar nog het meeste van deze wereld. Vanaf jongsafaan al grote fan van Herman Brood. Dus dat belooft ook wel wat.

Kijk voor alle details, uitgebreidere informatie artiesten en het Butfilmfestival zelf op: www.butff.eu . Hier vind je ook de linken naar de websites van bovengenoemde artiesten.
De WOORDVAKKERS met "Ik BUK voor BUT[ton]" als openingsact met een herhaling later in de week. U kunt twee keer bukken voor BUT. En aan een mooie butbutton komen. Optredens Buitenpodium op het Binnenplein van de Nieuwe Veste van een aantal toppers uit de dicht- en performancewereld: David Boelee, Josse Kok, Nick J. Swarth, Arnoud Rigter en Renee van Trier met haar act SANDY SAYS UCH.
Zwervende dichters&performers duiken op met korte acts op onverwachte momenten op onverwachte plekken in de straat en op het plein. Monumentaal dichtgeweld door Theo Huijgens, Sigeunerin met Beer door Theatergrrr, de dichtende krantenjongen brengt de DAILY-news edities aan de man en B.U.D., de Bredase Underground Dichter, heeft op zondagavond zijn debuut IN HET VOORPROGRAMMA VAN DE MONSTERBAND.  Als afsluiter op het eind van de zondagavond als vanouds het optreden van de Monsterband met speciale bezetting voor deze 6e editie van het festival.

NU TE ZIEN IN CAFE HET HIJGEND HERT: Muurschildering in het kielzog van Butfilmfestival. TIJDENS HET BUTFILMFESTIVAL  OP BINNENPLEIN NIEUWE VESTE: Levensgrote cartoon tegen gevel.
------------------------------------------------------------------------------
Striptekenaar Dirk Verschure begon in april 2011 met het iedere dag tekenen van een cartoon en plaatste die elke dag op zijn Dirk-Big-Bunnys-blog. Naar aanleiding hiervan hangen er nu een aantal cartoons bij Cafe Het Hijgend Hert in Breda aan de muur. Tegelijk werkt hij aan een muurschildering met een levensgrote cartoon. Dit project is  een samenwerking van het Butfilmfestival met Cafe Het Hijgend Hert en natuurlijk in het kader van de stripbeurs, die plaatsvindt van vrijdag 9 september tot en met zondag 10 september tijdens het Butfilmfestival. Hier aan gerelateerd ook levensgrote cartoon  gemaakt door Verschure, tegen de gevelwand Binnenplein Nieuwe Veste gedurende het festival. Meer bunnys en info:  http://dirksbigbunnyblog.blogspot.com. De muurschildering in het Hert is voor onbepaalde tijd, dus voorlopig nog te zien. Kijk voor locatie en meer op: www.hijgendhert.nl
  

ETALAGE INNERCITY
------------------------------------------------------------------------------------------
Vanaf donderdag 22 september starten de projecten bij Etalage weer. Met als eerste Maarten Bel. Etalage 111. Hierin  onderzoekt hij de vanzelf sprekendheid van het reizende volk in het station. Hij speelt een spel met de vluchtigheid en de structuur van de verwachting. Uitgebreide informatie over Bel en zijn werk en opening Etalage: www.idfx.nl