03-02-2012

FENSTER bij PODIUM@IDFX Stichting Idee-fixe ism Watt's Up en Julian Edwardes



FENSTER: UNIEKE PERFORMANCE- EN GELUIDSAVOND BIJ PODIUM@IDFX
VRIJDAGAVOND 10 FEBRUARI 2012 INLOOP 19.30 U AANVANG 21.00 U ENTREEgratis!!! MIS HET NIET, DEZE MOOIE SETTING. 
Op vrijdagavond 10 februari 2012 vindt in het IDFXpand in Breda, Markendaalseweg 36, op de tussenverdieping, het 2e PODIUM@IDFX  van dit jaar plaats, met als titel 'Fenster'.



Julian Edwardes bij Spiegel_Up podium in Boulevard zo 6 november 2011

































































DJ Louis uit Breda,  is de rode draad door het geheel. Hem hebben wij uitgenodigd om zijn uitzonderlijke belangstelling, kennis van en liefde voor, noise- en electronische  muziek.  Hij zal ons uitgebreid kennis laten maken met o.a. AN ANTHOLOGY OF NOISE & ELECTRONIC MUSIC 1920 - 2007  en OHM + : THE EARLY GURUS OF ELECTRONIC MUSIC  1948 – 1980. Het belooft  een avontuurlijke reis te worden door de boeiende wereld  van de elektronische muziek  vanaf de eerste experimenten van Luigi and Antonio Russolo's Corale (1921) tot Li Chin Sung's Shame (2007). LOUIS: " Waar men halverwege de 20ste eeuw met de term elekrtronische muziek nog doelde op de experimenten met elektronische instrumenten, die in contrast stonden met populaire of klassieke muziek, is de term tegenwoordig een uitgebreide losse verzamelnaam geworden, waarin een groot aantal van de populaire, underground, experimentele of andere muziek, kan worden ondergebracht. " .
Alleen hierom al een niet te missen avond bij IDFX. Bij de inloop vanaf 19.30 u word je al door zijn zeer uitzonderlijke keus van ' muziek' ontvangen.

Frank van der Kooij en Julian Edwardes, twee zwaargewichten in de 'Kunst en Muziek' , treden samen op in een improvisatie met als ingrediënten contactmicrofoons, muziekdoosjes, software, electronica, clarinet en baritonsax.
Frank van der Kooij is saxofonist gesitueerd in Breda. Hij is o.a bekend van het NDIO Orchestra, welke in 2010 een concert heeft geschreven voor het kunstproject "Schaduwen Kruisen' van Yvonne Né en dat werd uitgevoerd in de Grote Kerk Breda tijdens de viering van haar 600 jarig bestaan.
Julian Edwardes is een Bredase muzikant die naast zijn vrije werk ook muziek in opdracht maakt voor korte films en animaties. Momenteel werkt hij o.a aan de soundtrack voor 'Turfschip' van Studio Smack.  Recentelijk heeft hij nog deelgenomen aan het project See-a-sound, waarbij muzikanten en vormgevers reageren op elkaars werk. Deze expositie is nu te zien in BKKC Tilburg. Meer informatie over deze 2 kunstenaars via: www.frankvanderkooij.nl www.ndio.nl  www.julianedwardes.nl  www.soundcloud.com/julian-edwardes

Judith Witteman (Amsterdam), kunstenaar en performer, is uitgenodigd om een performance uit te voeren. Titel:  ‘Hullen’. Of zij gaat spreken of visueel gaat communiceren, of dat zij zich begeeft tussen het publiek, dat is afwachten. Dat zij wat te vertellen heeft, en wat te laten zien, is zeker. Zij is o.a. voorzitter van het Bestuur van W139 in Amsterdam en deelnemer van het project ‘Overhaal’ van OT301 in Amsterdam.  Meest recent:  *24uurs-residentie bij  OT301, in Amsterdam (2011). Informatie over haar performance-art  o.a. via: http://vimeo.com/tag:judithwitteman
Eduard Breuking, student AKV St. Joost Breda 3e jaars beeldende kunst, kwam in beeld doordat hij optrad tijdens de Cultuurnacht 2012 bij IDFX met een bijzonder debuut geïnspireerd op zijn  kat: ‘Een onmogelijke opgaaf’. Nu komt hij met een nieuwe performance: Waardeloos ‘.

Voor de catering zijn Julie&Julie (Breda)  uitgenodigd met Pan Carrito Movíl. Zij serveren een bijzonder kleurig soepje om je te verwarmen en te verwennen tijdens deze podiumavond.. Eerder bewezen zij zich al tijdens het Butfilmfestival 2011, waar zij het culinair middelpunt vormden met hun 'Pan Carrito'.

Deze podiumavond  wordt georganiseerd door Stichting Idee-fixe in samenwerking met Marijke Hooghwinkel van Watt’s Up onafhankelijk experimenteel podium en Julian Edwardes, autonoom beeldend kunstenaar en muzikant. Er is met opzet gekozen voor een gevarieerde experimentele programmering met geluid, muziek, performance en soep! Zoals altijd wordt u bij IDFX ook deze avond weer gastvrij ontvangen. Idereen is welkom bij dit PODIUM@IDFX, waarvan het de bedoeling is dat er meerdere volgen. Inloop vanaf 19.30  uur. Het programma begint tegen 21. u.. Entree Gratis. Maar sponsoring is welkom. Locatie: Markendaalseweg 36, 4811 kc Breda. www.idfx.nl  Meer informatie over PODIUM@IDFX via: maroogh@ziggo.nl 
Over Stichting Idee-fixe: