27-10-2011

DE ARTIESTEN DIE OPTREDEN BIJ HET SPIEGEL_UP PODIUM

Bijschrift toevoegen


SPIEGEL_UP PODIUM
ONGESUBSIDIEERD
PROGRAMMA MET TOPACTS:
ENTREE 5 EURO.
ZONDAG 6 NOVEMBER
14.00 U TOT 18.00 U.
DE ARTIESTEN DIE OP DEZE MIDDAG OPTREDEN IN HET THEATER BIJ DE BOULEVARD IN BREDA:

Harry Zevenbergen
. Dichter/schrijver, bloemlezer, literair promotor. En een  performer, die een verhaal heeft te vertellen. Zijn werk is vol humor, gevoelig, provocerend, absurdistisch en geëngageerd. Nog steeds Stadsdichter van Den Haag. Trad al eerder op in de Boulevard bij het Butdichterspodium in 2010, met monumentale performing.

Eugène Buskens & Harriet van Reek (met dank aan de Deconstructivistische Dadaïsten , Rotterdam)
Buskens is organisator/initiator van o.a. Kunstuur-Rotterdam, een TVprogramma op RotterdamTV. Soms op basis van een live registratie en soms niet.  Bedenker van het Filosofie Bedrijf, het bedrijf dat u helpt bij het denken van moeilijke gedachten, het stelt vragen die u waren ontgaan. [aldus een citaat].

Anselma Bueler (Verhalen Artiestr, Den Haag)
Na haar studie filosofie heeft ze gezocht naar een manier om haar ongewone kijk op de werkelijkheid te laten zien. Dat uit zich o.a. in exentrieke performances.  Ze schrijft voor Galeries en publiceert regelmatig columns over kunst en filosofie.


The Weak and The Strong (singer-songwriter, Rotterdam)
"Geef Johan Visschers een gitaar en een microfoon, en hij doet het publiek ademloos luisteren naar zijn zelfgeschreven nummers. Zijn afwisselende stemgebruik, van zacht gefluister tot uitbundige klanken, zorgen voor hoogtepunten en maken zijn muziek spannend en dynamisch”. Visschers wil liever niet te veel prijsgeven over zijn teksten en muziek. Hij wil zo onbevangen mogelijk de luisteraar overvallen. Het liefst laat hij het moment bepalen wat er gebeurt.

Esther Porcelijn (dichter, toneelspeler en stadsdichter Tilburg)
Porcelijn is Toneelspeler en dichter. Zij is bezig met een eigen voorstelling over het leven na de dood die zal voeren langs vlakkevloer theaters.Derdejaars filosofiestudent aan de Universiteit van Tilburg en sinds dit jaar verkozen tot Stadsdichter van Tilburg. Zij schrijft vaak over de lichte dingen des levens. Zij wil mensen meenemen in haar verhalen en gedichten.

Pieter Vastbinder (initiator Spiegelhol/filosoof, Breda)
De initiator van Spiegelhol. De drijvende [veer]kracht. Hij is de rode draad, de bindende factor zo je wil, tijdens deze podiummiddag. Zijn aankondigingen zijn tevens acts in performing. In zijn speciale ‘’Spiegelholkostuum’  zal hij zeker verrassen.

George Mensink (performer, Breda)
Mensink, die normaal zelf podia organiseert, werpt zich nu zelf voor de leeuwen. Met een ‘heftige performing’, duister, expressief en overweldigend. Hij staat ook wel bekend als Christus Kut.

Julian Edwardus (muzikant)
Afgestudeerd als autonoom beeldend kunstenaar in 2003, legt hij zich meer en meer toe op  het maken van eigen muziek, waaronder ook voor de band ‘Fairplaycommittee. Hij maakt muziek in opdracht voor korte films, animaties en/of promo’s. Recent nog bij bv. de trailers voor ‘Graphic Design Festival Breda’ en het ‘International Film Festival Breda’. Op dit moment werkt hij aan zijn eerste eigen plaat, die gepland staat voor release eind 2011/begin 2012.

Pieter Vastbinder, De initiator van Spiegelhol 1008-2018, zal alles aankondigen. Elke aankondiging is een act als actief deelnemer aan dit podium. Gestoken in een speciaal ontworpen SPIEGEL_UP  kostuum [onder voorbehoud], in opdracht van Vastbinder gemaakt door Hermine Weggen. 


SPIEGEL_UP podium is georganiseerd in een samenwerking van Watt's Up, onafhankelijk experimenteel podium [Marijke Hooghwinkel, Adriaan Muller], Spiegelhol [Pieter Vastbinder] en CafeeTheater Boulevard [Xavier Houben en Peter).